jueves, 10 de diciembre de 2009

Una jornada enriquidora

En tardes com la d'avui sóc conscient de la sort que tinc de dedicar-me a aquesta professió. Avui és 10 de desembre, Dia Mundial dels Drets Humans, i el Síndic Municipal de Greuges de Sabadell ha organitzat diversos actes per commemorar aquesta celebració. I jo he tingut la sort de participar donant suport en l'organització i en la comunicació i gestió de premsa.

Per una banda, més de 200 estudiants d’entre 10 y 16 anys han participat en l’acte “Els joves amb els Drets Humans”. Diverses escoles i instituts de la ciutat han reflexionat sobre els Drets Humans en general i sobre 5 temes en particular: la violència, el racisme, l’assetjament, les drogues i la ciutat. L'acte ha estat molt enriquidor, sobretot perquè han participat, juntament amb els joves, l'Ararteko (el Defensor del Poble Basc), l'alcalde de Sabadell, un immigrant, un voluntari d'un centre de desintoxicació de drogues i un jove homosexual que ha patit bulling al seu institut.

A les 19h, l’Ararteko (Defensor del Poble Basc) Íñigo Lamarca ha pronunciat una ponència sobre “la igualtat i desigualtat de les minories”, que ha estat moderada per la periodista i presentadora del TN Migdia de TV3, Núria Solé. És encoratjador sentir paraules tant encertades i plenes de raó com les que ha pronunciat avui l'Íñigo i saber que molta gent com ell treballa avui en dia per defensar els drets de tots, també dels que viuen al nostre costat, a la nostra ciutat, però que són discriminats per una societat massa egocentrista en la majoria dels casos. Ah! I la Núria, un encant com a persona i, com sabeu, una excel·lent periodista.

Enhorabona a tot l'equip del Síndic per l'èxit dels actes.

i ara marxo a dormir, que ja toca, oi?


Fotos 1, 2 i 3: Juamma Peláez

1 comentario:

Anónimo dijo...

300 joves , per ser exactes .

i si un gran acte

Pere P