domingo, 4 de octubre de 2009

La importància de la Comunicació global

La importància de la Comunicació global, en majúscules. La comunicació útil, constant, estratègica, que dóna suport a la tasca habitual del Defensor Local i que no és una despesa, sinó una inversió. Una comunicació que va més enllà dels mitjans de comunicació (que també), i que passa per accions originals i creatives per arribar als targets objectiu.

Aquest va ser, a grans trets, el fil conductor de la ponència sobre Comunicació que vaig tenir l'honor d'impartir en el marc del "II Encuentro Estatal de Defensores Locales", celebrat el passat 1 d'octubre a Vigo. Traslladar la meva opinió a un públic no especialitzat en Comunicació va ser més fàcil del que m'esperava, ja que la majoria de la seixantena de Defensors de tota Espanya que escoltaven les meves paraules van mostrar en tot moment inquietuds de comunicar, de difondre la seva tasca, d'arribar a tota la ciutadania. Crec que van entendre que la Comunicació els pot ajudar precisament a aconseguir aquests objectius.

A més de l'experiència, totalment positiva i enriquidora, m'emporto un bon sabor de boca al comprovar que ja existeix la figura del Cap de Comunicació en, almenys, 3 Defensors Locals de tota Espanya. La gestió professional s'imposa, mica en mica, també en una Institució encara recent a l'Estat.

Vull agrair, des del meu blog, la bona acollida que vaig tenir per part de tots els Síndics i Defensors Locals. I molt especialment, al FòrumSD i a la Defensora de Paterna, María Antonia Moreno, que va ser la meva presentadora i moderadora del posterior col·loqui sobre Comunicació que vam compartir a Vigo.

Un deixo amb algunes fotografies de la meva ponència.5 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Òscar!

Sóc la Janet, amiga de la teva germana Esther.

No diries mai com he arribat al teu blog. Buscava imatges de fàbriques tèxtils de Sabadell i tot plegat m'ha portat fins aquí. Examinant la teva imatge he deduït que et coneixia d'alguna cosa i he dedicat uns minuts a xafardejar per aquí.

El fet és que he disfrutat llegint les teves publicacions ja que, com a estudiant de 4t de Periodisme, m'interessa molt el món de la comunicació i m'he decidit a saludar-te i a dir-te que seguiré el bloc.

Una abraçada i sort!

Janet

òscargid dijo...

Janet,

moltíssimes gràcies pel teu comentari. M'ha fet molta il·lusió llegir-te i, sobretot, que em diguis que t'ha agradat el blog.

Un blog no té sentit sense lectors ni comentaris de la gent. Pel que t'agrairé que aportis el teu punt de vista sobre la Comunicació (com a experta que ja ets!) en qualsevol post que faci. Diferents punts de vista és el que enriqueix qualsevol professió!

Gràcies, un cop més, i molta sort amb el final de carrera!

Una abraçada,

òscargid

un seguidor dijo...

Felicitats! Segur que la conferència va ser un èxit, al menys això m'han dit. Segueix així!

Dark Caress dijo...

Ets LO PUTO CRACK, Òscar! ;)

òscargid dijo...

Gràcies a tots pels ànims!