viernes, 29 de julio de 2011

Em nego a acceptar que no hi ha notícies bones

Que sí, que sí; que tot està molt malament i complicat. Que s’han de canviar moltes coses. Que encara patirem durant un temps. Però em nego a acceptar que totes les notícies són dolentes:


Fa uns dies coneixíem la magnífica elecció de Barcelona com a capital del mòbil, que acollirà el Mobile World Congress fins l’any 2018. Segons els organitzadors, aquesta notícia aportarà 3.500 milions d’euros directes a la nostra economia, creant nous llocs de treball i beneficiant no només a Barcelona sinó també al conjunt de Catalunya. Ho explicava així Josep Maria Berengueras a El Periódico. I també es feia ressò Xavi Miralles a Ràdio Sabadell 94.6 dels beneficis que aquest congrés aportarà a la ciutat de Sabadell, on els hotels podran penjar el cartell de complet.


Qualsevol crisi és una oportunitat. Per posar un exemple, i tot i que pot semblar contradictori, durant el 2010 es van crear 142 empreses només a Sabadell, segons dades del Vapor Llonch. La ràdio local (que, per cert, és l’emissora de proximitat amb més audiència de Catalunya segons el Baròmetre de la Comunicació) puntualitzava que en el que portem de 2011 ja s’han creat 82 noves empreses.


És cert que l’Estat té un greu problema en quant a la seva balança d’importacions i exportacions. Però l’Expansión ens explicava fa uns dies que en els 5 primers mesos de l’any les exportacions van créixer més d’un 20%, reduint el dèficit comercial espanyol en gairebé un 7%.


Tot turista porta un pa sota el braç. No és ben bé així, però el turisme continua sent una font important d’ingressos i de bones notícies. Catalunya és la destinació líder de l’Estat i durant el mes de maig els turistes van augmentar un 7% respecte al maig del 2010. En els primers 6 mesos de l’any l’augment de turistes a casa nostra ha estat d’un 2,5%. Ho podeu llegir a l’Ara.cat.


No tot són desconfiances. En el primer trimestre de l’any, les inversions estrangeres a l’Estat s’han duplicat. En concret, les dades recollides en aquest article del diari El Mundo revelen que la inversió neta (inversió menys desinversions) ha augmentat un 108,6%.


I potser una de les notícies més importants i positives: marxo de vacances. Sí, ha estat un any complicat -per a qui no ha estat complicat aquest 2011?-, tot i que continuo tenint la sort de poder treballar en el que m’apassiona. I fins i tot faig vacances. Què més puc demanar? Doncs desconnectar. I gaudir. I carregar les piles.


Ens tornem a llegir, seguir i comunicar a la tornada. I malgrat l’ambient enrarit i trist que es viu darrerament, no oblideu que sempre hi ha bones notícies que ens han d’ajudar a recuperar l’esperança i a gaudir de les merescudes vacances.


Salut, bones notícies i força comunicació!

No hay comentarios: