miércoles, 23 de junio de 2010

Fins sempre, mestre!




























Deia que aprendre a pensar és el que millor que sabia fer. La creativitat i la comunicació eren les seves passions. Un home bo, intel·ligent, savi. Una persona que enamorava amb la paraula i amb la mirada. Simpàtic, exigent i excel·lent transmissor d'idees, teories i pensaments.

Avui he conegut que ens ha deixat José María Ricarte, el mestre de la comunicació corporativa i de la creativitat. Un referent en la nostra matèria en tot l'estat. Un pioner que ha dedicat la seva vida a la "gestió creativa de la comunicació persuasiva", com ell mateix deia. Un apassionat de la comunicació, que comunicava amb passió.

He tingut la sort de tenir al mestre Ricarte de professor al Màster de Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional que vaig cursar fa 2 anys a l'escola de Postgrau de la UAB. Va ser membre del Tribunal del meu projecte de final de Màster i ha participat com a jurat en les 6 edicions del concurs fotogràfic Aquafoto, organitzat per la Fundació CASSA. Hem sento afortunat per haver compartit amb ell reflexions sobre la situació actual de la comunicació corporativa al nostre país i per haver-lo conegut.

Fins sempre, mestre.

"Informar es hacer saber. Comunicar es hacerme saber. Y persuadir es hacerme saber que sabes". José María Ricarte.