viernes, 28 de septiembre de 2007

Sabadell espera el Metro

Per a un sabadellenc (i, a més, compromès saballut) com jo, és una gran satisfacció comprovar que el Metro de Sabadell cada cop està més proper. Dijous l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat i les diferents associacions implicades (Sabadell Cruïlla, els diferents partits polítics i la Federació d’Associacions de Veïns) van acostar postures en el projecte de perllongament dels FGC a la nostra ciutat. Aquesta és, sens dubte, la millor notícia. Cal unir esforços, llimar diferències i sumar idees per dotar a Sabadell de les infraestructures que mereix una ciutat capital com la nostra. És molt il·lusionant comprovar que la Generalitat sembla que ha incorporat al projecte oficial algunes de les interessants propostes de Sabadell Cruïlla: el desdoblament cap a l’est, la connexió amb Terrassa, el nou túnel d’Horta cap a Barcelona... són aspectes que milloren (i molt) el projecte que fa uns mesos es va presentar. Cal agrair a Sabadell Cruïlla, partits polítics i ciutadania en general les aportacions que han fet, perquè estem en un moment crucial i històric per a la nostra ciutat, i el projecte aprovat ha de ser el millor.

Dit això, ara ja és el moment de començar les obres. No ens emboliquem en noves discussions... el més important és començar les obres del que ja ens hem posat d’acord. La resta (soterrament fins a Sant Quirze, perllongament fins a Castellar, nova estació al Taulí...) són bones idees, que segur podem anar incloent en els propers anys. Però si us plau: comencem ja les obres.

Crec que ens hem de felicitar tots plegats perquè d’aquí a pocs anys (esperem) Sabadell comptarà amb una veritable xarxa de Metro amb múltiples connexions interurbanes i amb un nou túnel de connexió amb Barcelona. Unes infraestructures pròpies de la capital del Vallès. Malgrat tot, seria un error oblidar-nos de les zones de Sabadell on no està previst que arribi el Metro: el sud i l’est de la ciutat, que hauran de reforçar-se amb noves línies de bus urbà orbital, que no cal que passi sempre pel centre, i amb possibles trens lleugers, com Trams (que podrien connectar també amb Barberà del Vallès). Tot plegat m’il·lusiona com a sabadellenc i com amant dels transports públics.

No hay comentarios: