martes, 9 de diciembre de 2008

Dia Mundial dels Drets Humans a Sabadell

Aquesta tarda ha tingut lloc l'acte organitzat pel Síndic Municipal de Greuges de Sabadell per commemorar el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Més de 200 estudiants de l’escola Claret d’entre 12 y 16 anys han participat en un acte en el que l'amic Josep Escartín, Síndic Municipal, ha recordat la importància d’aquests drets universals i la missió que tots tenim de garantir el seu respecte. La xerrada ha estat molt interessant, ja que el Síndic ha posat exemples de vulneració dels Drets Humans a casa nostra.

Després de la xerrada del Síndic, un grup d’estudiants ha llegit els articles de la Declaració Universal dels Drets Humans i dels Drets dels Infants. Cada estudiant ha escollit un article i l’ha llegit públicament. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que també ha llegit un article de la Declaració i que ha explicat tres anècdotes personals on ha conegut l'absència del respecte pels Drets bàsics.

Dóna gust veure la sala del Casal Pere Quart plena fins a la bandera i, sobretot, veure les cares d'atenció dels estudiants, que han escoltat amb respecte i educació les paraules del Síndic i de l'alcalde. Sovint critiquem al jovent... així que quan es mereixen un reconeixement també s'ha de dir!


No hay comentarios: