miércoles, 26 de marzo de 2008

Un dia històric


Avui ha estat un dia històric. Sabadell ha organitzat un gran acte de presentació de les obres del futur Metro Sabadell a Fira Sabadell, amb el conseller Nadal i l'alcalde de la ciutat. Impressionant: la il·luminació, els audiovisuals, l'edifici... el que allà es presentava. Es tracta de la inversió més gran i important que ha rebut Sabadell en tota la seva història. Es tracta també del tercer projecte per odre d'importància dels que té en marxa la Generalitat, per darrera de la L9 del Metro de Barcelona i del desdoblament de l'Eix Transversal. Es tracta d'una aposta de futur, "d'un somni, d'una il·lusió feta realitat", com deia l'alcalde. Avui és un dia històric perquè comencen les obres que ens portaran, d'aquí a 4 anys, a tenir una xarxa urbana de metro a Sabadell, amb 5 estacions d'FGC i 3 de Rodalies Renfe, amb un gran intercanviador a plaça d'Espanya. Un projecte que es completa amb altres "somnis" que cada cop estan més pròxims a ser realitat: una futura connexió del Metro Sabadell amb Castellar i Granollers, una nova cua de maniobres del Metro del Vallès a la plaça de Catalunya de Barcelona, que permetrà una freqüencia de pas de 5 minuts en el futur metro, i una nova línia ferroviària Sabadell-Barcelona, entrant per Horta. Tot plegat fa que avui hagi estat un dia històric per Sabadell, pels sabadellencs, pels catalans. Un dia històric... i jo he estat present.

2 comentarios:

Carles dijo...

Un motivo más para que los de Badalona (la tercera ciutat de Catalunya) nos rasguemos las vestiduras en ver que, de nuevo, nos pasan la mano por la cara otras ciudades que han sabido sacar mejor provecho de su potencial. Ahora existen más motivos para pensar que otras ciudades como Sabadell, Terrassa o Mataró van un paso por delante en servicios.

Anónimo dijo...

Comparteixo que es una bona noticia ,. Els que som defensors dels transports públics , cada metre nou que es construeix de tren , tramvia …. Es un nou motiu d’ estar contents.


Josep Escartin